Afv. arrangementer 2019

FKS fiskevand 3. oktober 2019

Der rigges til

Seniorklubben havde med Niels A. K. Hansen som arrangør fået lavet en tur til flystationens fiskevand den 3. oktober.

Medlemmerne mødtes ved FKS hytten kl. 13.

Her er nogle billeder fra turen.

Frokost og samtale ved hytten
Kaffe skal der til, ellers duer fiskeren ikke.
Pause i fiskeriet ved den dejlige å, også her er der kaffe på bordet.

Sdr. Resen 26. september 19

Der spises frokost og skåles

!8 var mødt op til rundstykker kl. 09:00 i pavilionnen ved Fårbæk, vi aftalte at mødes igen til frokost kl. 13:00, hvorefter vi spredte os for at fiske ved den skønne Karup å der her er snoet helt vildt og ganske ureguleret.

Vejret var rigtigt fiskevejr mildt, diset og meget lidt blæsende.

Da vi mødtes til frokost var der fanget 3 fisk (for første gang på vor efterårsture til Sdr. Resen blev der fanget fisk).

Einer og Per havde fanget pæne havørreder (se billed) på henholdsvis flue og Wobler, Per's var den største og Frank Riisgaard havde fanget en mindre regnbue.

Frokosten bestod af lækker vildsvineraugout med kartoffelmos.

Stor tak til Martin der havde sørget for rundstykker og til Eigil der havde lavet raugouten.

Vi talte om at turen til næste år måske skal lægges tidligere for at få friskere fisk, for der skal helt klart være en tur igen. 

Einer og Per fangede på dagens tur til Sdr. Resen vand et par pæne fisk. Einer på flue Per på wobler. Per's var den største. Frank Riisgaard fik en mindre regnbue.

Krebsefangst 11/12 sep. 2019

Tonny koger krebs

Hele 18 mand var mødt op i klubhuset kl. 08.00 til kaffe og et rundstykke før vi spredte os ud langs åen.

Vi mødtes igen ved 12 tiden og da var Tonny i fuld gang med at koge krebs, i alt blev der fanget en 500 - 600 stykker, så der er krebs til alle før mødet i morgen den 12. september.

Forud for mødet den 12. september var en 25 -30 medlemmer mødt op for at spise de krebs som vi havde fanget og kogt dagen forud, der blev knækket, klippet og smovset så næsten alle 500 - 600 stykker blev sat til livs sammen med brød og dressing. kun en lille pose af de allermindste blev levnet.

Philip udvælger en ny portion af de lækre krebs.
Der arbejdes intenst på at få til et stykke brød

Sommerfrokost den 9. maj 2019

Til slut sagde Gustav tak til køkkenholdet på alles vegne

Hele 50 mand mødte op i klubhuset til seniorklubbens sommerfrokost, der jo er et torsdagsmøde uden dagsorden, for denne dag skal der kun spises og snakkes, og det blev der så.

Alle blev bænket om de flot pyntede borde, hvorefter Gustav bød velkommen og bad os iagttage et øjebliks stilhed for de døde kammerater. Ligesom han oplyste at klubben stod for 2 genstande, og derefter var det selvbetaler. Vi sang "Lystfiskerens Sang" Og efter silden "Nu er dagen fuld af sang"

Køkkenholdet Eigil Amlund, Hans Boel og Johnny Petersen havde tryllet og frembragt en menu der så således ud.

2 slags sild med hjemmerørt karrysalat

Et tag selv bord med grøn salat, flutes, små frikadeller, løgtærte, mørbradbøf med bløde løg og champignonsovs.

Som dessert hjemmelavet is med abemad (frugtsalat) Mums.

Og til sidst kaffe med kransekagekonfekt.

Stor tak til køkkenholdet det var virkeligt lækkert. 

Medlemmerne kommer i god tid for en snak og en smøg
Vi skal spise lige om lidt
Holger mente også at jeg for en gangs skyld skulle foreviges, her er jeg i dyb samtale med Ole.
Steen får sin præmie i lotteriet
Mad og snak

Esby 30. april 2019

frokost ved Esby strand i solskin

Vi var 4 mand ( Gustav, Preben Skiffard, Holger og undertegnede) der mødtes ved Esby strand på Helgennæs til klubbens djurslandstur. Esby er en lækker havørred kyst, men det var ikke havørreder vi stiftede bekendtskab med denne dag der var derimod en hel del hornfisk og de var store. Vi fangede alle hornfisk og vejret viste sig fra den fine side, så alt i alt en fin tur.  

Gudenåen 16. april 2019

7 mand var mødt til fisketur i gudenåen. Bent, Hans, Martin. kaj Ove, Flemming, Per og Henning. Der blev ikke fanget nogen laks. Vandstanden faldt desværre 20 cm i løbet af formiddagen.

Andre medlemmer var til laksepremierer i henholdsvis Skjern å og storåen, men så vidt jeg har forstået var der ingen der har haft tur i den.

Historien om Jordbro engsø 11. april 2019

Fin rasteplads på østside af sø

!4 medlemmer mødtes til kaffe og rundstykker i klubhuset kl 8.

Vi fordelte os i nogle biler og kørte til Jordbro å, vi startede med at kører til LFSO´s fiskevand ved jordbro å, parkeringspladsen har adgang via Stensbjergvej. Her så vi fiskestrækket, de fleste havde aldrig været her før.

Herfra gik turen til en sø der var gravet i en gammel grusgrav, Ejeren, Johannes Bennegaard stødte til og fortalte om søen, han tog med resten af turen da han også har en parcel i engsøen.

Vi tog videre til Einar's bror Kurt, fra hvis ejendom der er total view over den 130 ha store sø der er lavet for mindske kvælstof udvaskningen, vi gik en tur langs søen og så på indtag og afløb til jordbro å ( vi fik senere at vide at indtaget er max. 10% af minimum sommervandføring ). På søen var der en del fugle troldænder, gråænder, store lappedykkere, blishøns, knopsvaner og hejre, ligesom vi så flere rovfugle.

Herfra gik turen over på den anden side af søen gennem Sdr. Ørum undervejs standsede vi for at se på LFSO´s andet fiskevandsstykke ved Jordbro å, vi tog til p- pladsen "på bjerget" hvorfra man kan komme til fiskevandet.

Afslutningsvis kørte vi til en udkiksplads på østsiden af søen, her var der ved at blive oprettet en meget fin plads, og såvidt jeg forstod, bliver der også lavet toiletter, bygningen, der er et gammelt besehus, får stråtag ,så fint bliver det ( se billed ).

Og så gik turen til klubhuset til torsdagmødet. Her kom Jørgen Bidstrup fra Miljø og fødevarerministeriet. Han har stået projekteringen af Jordbro engsø og var derfor den rigtige til at fortælle om søen og dens tilblivelse. Herom i referatet fra mødet.  

Deltagerne med søen i baggrunden

Ostesmagning den 14. marts

Forud for torsdagsmødet den 14. marts arrangerede Ole Maach i samarbejde med Thiese mejeri en ostesmagning med oste sponsereret af Thiese.

Ole fortalte om forskellige ostetyper, ligesom han opridsede Dybbækdal og Thiese mejeriers historie, og vejen frem mod den position Thiese i dag indtager som et økologisk fyrtårn.

Efter den introduktion blev der serveret smagsprøver af faste skæreoste og 2 blåskimmeloste.

Flere medlemmer havde medtaget vin, så det blev en fest og jeg tror faktisk at der blev spist totalt op.

Tak til Ole for et fint arrangement.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

23.09 | 09:34

Deltager i Sdr. Resen

...
05.09 | 10:09

Jeg kommer til torsdagsmødet kl. 9

...
06.08 | 08:08

Er på ferie.Hyg jer..

...
03.08 | 14:02

kommer ikke på torsdag den 8--8

...
Du kan lide denne side