Opskrifter: Krebs, jomfruhummer og muslinger m.m.

  Oversigt:
1. Krabbekløer
2. Jomfruhummerhaler
3. Muslinger
4. Bagt kartoffel med laks/ørred

  Nederst fotos af retterne.


  Nedennævnte retter har jeg afprøvet. 
Håber, at I også får glæde af dem. 
Kh / Knud Dalsgaard-Jensen


  Flere opskrifter.
Du kan finde mange spændende opskrifter på Google.
Skriv:  Krabbekløer opskrifter
            Klik på Billeder  på liniemenuen og en billedserie kommer frem.
            Klik på billedet evt. 2 gange) og opskriften kommer frem.
Gør tilsvarende med jomfruhummerhaler og muslinger.

  Hvor kan jeg købe skalddyr ?


Muslinger m.m
.  kan købes ved Glyngøre Shellfisk
www.danishshellfish.com  
Her kan du se åbningstider m.m.

Krabbekløer og jomfruhummerhaler m.m.
 
kan købes ved Skagenfood,
som bringer varerne ud til din privatadresse.
På hjemmesiden kan du se, hvornår de kommer i dit område.  
www.skagenfood.dk


                                      1. Krabbekløer.
   
    Rensning.
    Skrub og skyl krabbekløerne i flere hold kold vand.

   Tilberedning
    (Eks. 1 kg. krabbekløer koges i 3 liter vand og 50 gram havsalt).
    Bring vandet i kog.
    Tilsæt krabbekløerne og bring atter vandet i kog
    og lad det simre
       - små krabbekløer i ca. 8. min og
       - store krabbekløer i ca. 15. min. 
    Lad kløerne køle af i kogevandet
    Tag kløerne op og læg dem på et fad
       og dæk til med et viskestykke vredet op i kold vand.
    Sæt fadet i køleskabet
    Når krabbekløerne er kølet af,
       lægges de på et bræt mellem 2 viskestykker. 
    Slå dem let med en hammer uden at knuse dem.
    Brug evt. en nøddeknækker.

    Opskrifter.
    a) Dild:  Kom evt. frisk klippet dild i det kogende vand.
    b) Dressing:
        Tomatcreme med dild: Pisk 2 dl. creme fraiche
        sammen med 1½ spsk. koncentreret tomatpure og
        1½ tsk paprika. Smag til med salt, peber og et par dråber
         akaciehonning, samt evt. lidt citronsaft.
         Rør dild i og lad tomatcremen trække mindst 1 time i køleskab.
         Server retten med grøn salat samt hvid eller rosévin

                                  2. Jomfruhummerhaler
 
   Rensning.
    Ønsker du at "røve" (fjerne den sorte tarm på hummerhalerne)
    inden servering, skal dette gøres, inden de koges.
    Det er ikke altid lige let, men et godt håndelag og denne fremgangsmåde: 
    Bagerst på jomfruhummerhalerne sidder tre halefinner.
    Tag fat i den midterste og løsn den forsigtigt i hver side.
    Dette gøres ved at "vrikke" halen fra side til side.
    Træk herefter forsigtigt tarmen ud.
                                
    Tilberedning.   
   
Sæt en stor gryde med vand over blusset. Når den koger
    tilsættes en god portion salt samt jomfruhummerhalerne.
    Når halerne kommer til overfladen, tages de op og afkøles inden serveringen.
    NB: Det er vigtigt at tage halerne op,
            så snart de kommer op til overfladen,
            og altså ikke vente til alle er kommet op.

    Opskrifter.
       a)  Kogte jomfruhummerhaler
            Drys retten med dild evt. lidt citronsaft.
            Server ¨flütes og lidt blandet salat til
            Hva´ med en let afkølet Rose-vin 

       b) Ovnbagte jomfruhummerhaler til 4 personer:
            (Hummerhalerne må ikke koges først)
            Ingredienser:
           1 kg hummerhaler
            Kryddersmør:
              150 gram smør
              3 fed presset hvidløg
              1 bundt persille, finhakket
              en lille smule paprika
              salt
           Sådan gør du:
           Smør, hvidløg, paprika og salt røres sammen.
           Jomfruhummerhalerne lægges tæt i et ildfast fad.
           Kryddersmøret fordeles over halerne.
           Jomfruhummerhalerne sættes i en forvarmet ovn
           i 15-20 min. på 180 grader.
           Server ovennævnte med ristet franskbrød
           med krydderurter og lidt blandet salat.
           Hva´ med en afkølet Rose-vin.

 
             2a. Hele jomfruhummer

    Hele jomfruhummer kan købes i alle supermarkeder

    Bagte jomfruhummer med krydderurtesmør til 4 personer.
 
   Ingredienser:
    1 kg. jomfruhummer
    Krydderurtesmør
       persille
       frisk basilikum
       citron usprøjtet
       hvidløg
       2 spsk. pinjekerner
       100 gram smør
       blandet salat
       salt
       peber
    Såan gør du:                      
    Krydderurtesmør laves først.
    Persille, frisk basilikum, skallen af en kvart citron,
    et halv fed hvidløg, pinjekerner, samt salt og peber blendes.
    Klip haleskjolden igennem på undersiden langs siderne
    (ved takkerne) i begge sider.
    Husk at fjerne den sorte streng
    Jomfruhummerne lægges i et ildfast fad.
    Krydderblandingen fordeles på halestykkerne
    De bages i ovnen ved 180 grader i 15-20 min.
    Retten serveres med salat og groft brød.
  

                                    3. muslinger

    
Rensning af muslinger.
    Muslinger skal spises absolut friske og være levende ved tilberedning.
    Rens dem under rindende vand for sand og tang,
    evt. med en hård børste, og vær i det hele taget gerne
    hårdhændet i den indledende håndtering af dem.
    Fjern desuden "skægget". Den lille tot som stikker ud mellem skallerne.
    De, der ikke lukker sig efter sådan en omgang er døde
    og skal kasseres - det samme gælde de hel eller halvknuste,
    som man ikke kan være sikre på stadig er levende.
    NB: Muslinger der ikke åbner sig efter
           dampning/opvarmning skal kasseres.

    Opskrift.
        Muslinger i hvidvin til 4 personer. 
        Ingredienser
        500 gram blåmuslinger, rensede   
        Smør til stegning
        2 fed hvidløg, finthakket
        1 løg, finthakket
        1 gulerod, skåret i staver
        2 dl. vand
        3 dl. hvidvin
        saft af ½ citron
        evt. krydderurter til pynt.
        Sådan gør du:
        Kom en god klat smør i gryden, tilsæt grøntsagerne
        og lad det stege i 3 min.
        Kom vand, vin, citronsaft på og lad simre i 5-8 min.
        Tilsæt de rensede muslinger og kom låg på.
        Lad det dampe i gryden i 8 min.
        Server muslingerne med suppen i dybe tallerkener.
        drys evt. med krydderurter på toppen.
        Server med flütes og lidt salat, samt en let afkølet hvid eller rosevin
   
                   4. Bagt kartoffel med laks
                           og creme fraiche


       Et godt supplement til ovennævnte opskrifter.

       Ingredienser til 4 personer:
       4 bagekartofler
       1 stykke kold eller varmrøget laks
       1 lille bundt purløg og dild
       4 store spsk. creme fraiche 18%
       Salt og friskkværnet sort peber.
       Sådan gør du:
       Tænd ovnen på 200 grader. Vask kartoflerne, dup dem tørre
       med et rent viskestykke og kom dem i ovnen på en rist.
       Bag dem i 1½ time til de er helt bløde indvendigt,
       når du trykker på dem.

       Når kartoflerne er bagt færdige, tages de ud af ovnen.
       Skær et kryds i toppen på hver kartoffel, og klem
       kartoflen sammen, så krydset åbner sig.

       Brug en gaffel til at plukke fisken i mindre stykker.
       Fordel laksen i kartoflerne og kom en god klat creme fraiche over.
       Klip purløg og dild over, drys med en smule salt og kværn peber over.
      



Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

07.05 | 11:55

jeg kommer

...
03.05 | 19:00

jeg kommer til sommerfesten d. 18-5

...
19.04 | 08:00

Einer Olesen kommer
Til sommer frokost d.17/5.

...
13.04 | 10:04

07-22 Kiosken
Bamsebo Camping
Langå Camping
Grejbiksen / Thrige
Grejbiksen / Silkeborg
http://www.fiskekort.dk/
Dagkorte salg Gudenåen.

...
Du kan lide denne side