Jeg har tidligere haft problemer med filetering af fladfisk.
Da vi i klubben har været og skal på fisketure efter fladfisk, var det vigtigt for mig at finde en god fileteringsmåde. Det lykkedes via internet / vh Knud
Du skal bruge en smal, bøjelig og skarp kniv.
Billed nr. 1
- Læg fisken med den mørke side opad.
- Skær rundt langs ydersiden af fisken med en filetkniv.
- der hvor kødet møder finnerne
Billed nr. 2
- Skær ned langs midten af fisken fra hoved til hale med en skarp kniv.
- Sørg for at skære hele vejen ned til benene
Billed nr. 3
- ved at arbejde fra midten af fileten og ned til kanten løsnes en filet.
- Gør det med lange snit uden at efterlade for meget kød på benene.
- Derefter skæres den anden filet af.
- Fisken vendes og processen gentages.
Billed nr. 4
- Befri fileten for skind.
- Knivens vinkel mod skindet er meget vigtig.
- Læg fileten med skindsiden nedad.
- Dyp fingrene i salt, så du får godt tag i haleenden.
- Skær tværs over kødet fra haleenden.
- og skær bort fra dig selv med kniven i en lav vinkel
- og med savende bevægelser.
Mvh
Knud
(Klik på billedet for at forstørre det. Tilbage klik på oversigt).