Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Retter med sild

Røde Jule sild
Opskriften har jeg fået af Harald Moesgaard.
Harald serverede retten til en af de første sammenkomster i seniorklubben.

Opskriften er beregnet på 10 fileter

Fileterne vendes i salt, peber og enten rugmel eller rasp.
De steges og afkøles.

Herefter laves en lage, der består af:
2 dl tomatpuré
2 dl ketchup
½ dl madolie
½ dl lagereddike
1 tsk karry
1 tsk almindelig sennep
½ tsk peber
4 spsk sukker

Det hele blandes sammen og røres godt. Deri kommes rigeligt med groft hakkede, rå løg.

Lagen lægges ud i et fad, hvorefter man på skift lægger et lag fileter og et lag lage.

Fileterne skal ligge i lagen i 12-24 timer før serveringen.

Sild i fad.
( 8-10 personer)
Ingredienser:
-  1200 g små, kogte og kolde kartofler
-  10 store marinerede sild
-  200 g mayonnaise
-  ½ liter creme fraiche
-  salt og hvid peber
-  2-3 tsk karry (efter smag)
-  1 tsk dijonsennep
-  8 kogte æg
-  300 g rejer
-  1 ds. aspargessnitter
-  4 tomater
-  frisk dild eller brøndkarse
Tilberedning:
-  Skær kartoflerne i skiver og læg dem i et fad med høje sider
-  Skær sildene i mindre stykker og fordel dem over kartoflerne.
-  Rør mayonnaise, creme fraiche, krydderier og sennep til en jævn dressing.
-  Hæld den over sildene.
-  Pynt med æg i skiver eller både, rejer,asparges, tomatbåde og frsk grønt
-  Servér groft rugbrød (evt. lunet på en brødrister) eller flutes til.

Der er endnu ingen billeder i fotoalbummet.

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.