Seniorklub LFSO og Sdr. Resen

Afv. Arrangement 2022

Turen til Mors 26. oktober

Pavillonen på Thissinghus havn, der var vor base.

Den 26. oktober havde Holger Riis lavet en tur til Mors.

!0 mand havde tilmeldt sig og fra Skive kørte vi til Thissinghus havn, hvor der er en pavillion, denne blev udgangspunkt for dagens aktiviteter.

Vi fordelte os i området og mødtes igen til frokost, hvor vi også kunne gøre dagens fangst op. der var blevet fanget 6 havørreder på  mellem 50 og 52 cm. Af Sigfred, mig og hele 4 til Philip. Desuden en del undermålere.

Det var en helt igennem dejlig tur, vejret var fint, vandstanden ok, dog var der visse steder rigeligt med drivende ålegræs.

Holger Riis var desværre nødt til at tage hjem tidligt, og vi gik derfor glip af hans program for eftermiddagen, Det må vi rette op på ved en senere lejlighed 

Vel ankommet til Thissinghus havn

En af Dagens fisk fanget af Philip Knudsen.

Sdr. Resen 6.oktober 2022

Morgenmadsbordet

Seniorklubbens Sdr. Resen tur startede som sædvanligt ved Fårbæk pavillion med morgenkaffe og rundstykker.

Hele 23 medlemmer var mødt op i fint fiskevejr og efter kaffen kørte folk rundt til det sted ,hvor de regnede med at de skulle fange den store havørred.

Vi mødtes igen til kl. 13 for at spise den dejlige frokost som Eigil havde lavet, suppe, flutes og æblekage.

De fangne fisk skulle beundres, desværre var der ingen der havde fanget noget,  et par medlemmer havde dog tabt pæne fisk.

Stor tak til Eigil og George for deres arbejde med maden og rundstykkerne.

Ved morgenkaffen

Frokosten er serveret

Seniorklubbens tur til Langeland

Sigfred har lavet nedenstående referat fra seniorklubbens Langelandstur                 

                      Turen til Langeland 26 - 29 sept.

Vejrudsigten lød på masser af regn, da vi drog afsted mod Langeland, men den udsigt slog helt fejl. Vi havde det fineste vejr, man kunne ønske sig efter årstiden. Lidt løst ålegræs og lidt uklart vand, var det eneste der kunne være i vejen for en vellykket tur, også hvad fiskeriet angår.
Så ved ankomsten til Kågården var den største bekymring vi havde, at vi ingen fryser kunne finde til alle de store fisk, vi skulle fange. Men en opringning til en kontaktperson på Skovsgaard Gods kunne dog berolige os. Han lovede at finde en løsning, når problemet opstod. Efterfølgende lykkedes det dog at finde en stor kummefryser i et udhus, men den viste sig at være fuld af møj både indvendigt og udvendigt. En svalerede lige over, betød et stort bunke lort på låget, så ingen havde lyst til at foretage den nødvendige rengøring.
Philip Knudsen havde planlagt en fiskekonkurrence med fine præmier, hvilket stimulerede fiskelysten stærkt. Så alle fiskede ivrigt de to næste dage. Og vi fangede fisk - sammenlagt 10-15 stykker, men de store havørreder, vi nok havde drømt om, fandt vi ikke. Vi måtte til slut konstatere, at Holger Riis løb med førstepræmien for en fisk på 44 cm, den eneste fisk over mindtsemålet.
Kågården, hvor vi boede, er en fin gammel bondegård beliggende i skøn natur tæt på kysten. Udhusene var noget forsømte, men stuehuset nogenlunde i orden og ok til vort formål. Og bortset fra skuffende fiskeri ved nogen af landet flotteste havørredstrande, havde vi en god tur med god mad og drikke og hyggeligt samvær. Fiskene har skarverne nok ædt. Dem var der masser af på vandet og i luften og på alle sten og bundgarnspæle.

Kågården

Indenfor i Kågården

En rigtig havørred kyst, her lugter af fisk.

Kyst med fisker i vandet.

Holger med en havørred på 44 cm, desværre turens eneste over målet.

Klubmesterskabet 8.sep. 2022

Sigfred har lavet nedenstående referat fra klubmesterskabet

Senior fiskekonkurrencen d. 8/9.

30 Seniorer mødte op til morgenkaffen kl 8.00.

Vejret var noget truende med store mørke skyer, så de fleste tog rigtig god tid til morgenkaffen og rundstykkerne. Efterhånden dampede de fleste dog afsted til åen trods blæst og våde byger.

Til indvejning kl. 12.30 lå der til manges overraskelse to rigtig fine næsten blanke havørreder i græsset foran klubhuset. Meget flotte eksemplarer af Karup Å´s berømte havørredstamme.

De heldige / dygtige fangere var Kurt Juel og Holger Jakobsen, der havde fanget begge fiskene på Dueholmstykket.

De var selvsagt glade og stolte over fangsten, især Kurt, der som regel klager over, at det altid er hans kone Lily, der er heldig. Nu kunne han endelig komme hjem og hovere lidt over sin fine fangst.

Kurts fisk vejede ca 3 kg, og Holgers ca.2 kg.

Et rigtig fint arrangement, selv om vejret kunne have været bedre.

Kurt med den største fisk, han er nu klubmester det næste år

2 dygtige og glade fiskere!

Mosetur 25/8

Moseturen 25/8.

Seniorklubbens tur til Flymoserne d. 25 aug. blev ikke det store tilløbsstykke.

Trods perfekt vejr til ålefiskeri, dejlig lun sommeraften, mødte kun 8 fiskere frem, men de havde en rigtig fin aften i de skønne omgivelser, og med gang i grillen og medbragt mad og drikke kunne det aldrig gå helt galt.

Fisk var der også. Hilmer krogede i første kast een af mosens helt store gedder og havde en hård kamp med den. Men desværre kunne hans grej ikke stå for presset. En hægte sprang op, og gedden vandt kampen.

Rigtig ærgerligt, men noget som de fleste lystfiskere kommer ud for.

Abborrer og skaller bed livligt, men kun få fisk kom på land. Dog fik Poul Erik skaller nok til, at han kunne bruge dem som agn til ålene, og det gav resultat.

Da alle andre var ved at give op og mørket brød frem, fangede han et rigtig flot eksemplar af en ål. Stor og fed var den. Jo Poul Erik er helt sikkert klubbens førende åleekspert.

Alt i alt havde vi en rigtig fin aften i de skønne omgivelser og dejlige sensommervejr. Flymoserne er en naturperle, som foreningens medlemmer burde bruge mere, men havørredfiskeriet er jo mere fristende for mange af os.

Sigfred

Aftenens clou, uden mad og drikke.

Poul Erik med aborre

Hilmar i smuk solnedgang.

Og til alles overraskelse blev der også fanget en stor ål, det har vi prøvet på i flere år på seniorklubbens moseture.

Sommerfrokost den 10. juni kl. 12:00

Ost er godt

Seniorklubben afholdt sommerfrokost den 10. juni med start kl. 12:00.

40 medlemmer var mødt op til en dejlig eftermiddag sammen med kammeraterne. 

På torsdagsmødet i maj var der blevet dannet en arrangementskomiteen, der bestod af Einer Olesen, Kurt Juel, Arne Præstegaard og Per Brøndum. De havde til opgave at bestemme menuen, der blev købt ude af huset og som bestod af.

Hvide og røde sild med karrysalat, der var ikke for meget karrysalat jeg fik ikke noget.

Ribbensteg, frikadeller og mørbradbøf i champignonssauce, og div. tilbehør.

Til slut var der ostefad.

Kaffeholdet dækkede flotte borde, og lavede desuden alt det praktiske som kaffebryg o.s.v.

Kaffeholdet var  Margrethe, Martin Poulsen, Ole Eskesen og Hans Boel. Egen betalingen til hele herligheden var 50 kr..

Finn bød velkommen og han fortalte at der var 2 øl pr. mand og snaps a'libitum på klubben, herefter var det selvbetaler. Og så overrakte han et par flasker til Gustav, som tak for Gustavs mangeårige indsats som formand / mødeleder i seniorklubben. Og derefter gik vi ombord i menuen.

Undervejs blev det fortalt at Preben K. Jensen fyldte 75 år på dagen. Tillykke til Preben, (så gir han nok en lille en!)

Eigil afholdt lotteri med stænger og fluer som præmier, ved mit bord blev der intet vundet, så, der blev mumlet korruption i krogene.

Til sidst kom kaffen på bordet og snakken gik som sædvanligt lystigt og alle hyggede sig og havde en god eftermiddag.

God sommer til alle medlemmer og deres familier. Vi ses igen til et torsdagsmøde den 11. august.

Husk der er intet møde i juli.

Kaare Eberts foredrag 3. maj

Kaare i gang med foredraget

Kaare Ebert fra DSF var vor gæst til et foredrag, se nedenstående for at se program.

Kaare Manniche Ebert fra DSF kommer til klubhuset den 3. maj kl. 13.00 og beretter om den seneste viden, der er om havørred. Kaare's foredrag er altid værd at opleve og man har altid noget nyt med derfra om vort kære byttedyr. Kaare har sendt et program for foredraget.----- Program: Vigtige sager i DSF netop nu – blandt andet skarv, garnregulering i Limfjorden, muslinger og Kysthjælper--- Pause--- Ny viden om havørreden – hvad kan lystfiskere bruge det til?

Ca. 40 var mødt op for at høre Kaare fra Danmarks sportsfiskerforbund, Kaare startede med at fortælle om sin baggrund som biolog og hans virke i DSF.

Kaare startede med at fortælle om skarvens indflydelse på fiskebestandene, og viste med resultaterne fra diverse undersøgelser at skarven er årsagen til decimering af stalling-, bækørred- og og andre ferskvandsfiskebestande, og selvfølgelig også havørred og laksebestande da de opholder sig i ferskvand i de sårbare første år.

Sælen kan også være et problem, og der er er planer om at starte et forsøg ved Virksund med sæl- og skarvskræmmere.

Efter pausen talte Kaare om at optimere kystfiskeriet, og her viste han gennem diverse grafer at vandtemperaturen er en faktor, ligesom imitationerne har betydning, børsteorm er ikke tosset.

hurtig indspinning kan også være en udløsende hugfaktor.

Men Kaare kom med så megen god info og guldkorn, at vi næsten må have ondt af dem der ikke var til stede,de ved ikke hvad de gik glip af.

Dette er kun et sølle resume, for der var meget indhold.

Tak til Kaare.

Derfor! Hvis du ikke har skrevet under på DSF's kampagne for en ande forvaltningsplan for skarvbestanden er det tiden at gøre det nu.  Gå ind på DSF's hjemmeside og få det gjort.

I pausen blev der spist æblekage og kage til kaffen, derfor den dybe koncentration.

Nyeste kommentarer

12.10 | 07:09

Kommer ikke til pakning af Cardinalen skal til læge

05.09 | 08:30

Jeg kommer til klubmesterskab kl. 08.00

30.08 | 12:56

Jeg kommer til klummesterskabet 8 September kl. 8

22.08 | 20:41

Frank U. Knop Struer har meldt sig ud.